Régi rádiók

Asahi RD-740- 1980

Készítette a japán Asahi Corporation, Szingapúrban. Az Asahi csoportot pár évvel később , a Casio Creative Products Corporation vásárolta meg . Visszatérve a termékükre , ez volt a második kazetofonom . Akkoriban csak román termékek voltak az elektronikai üzletekben , így ha az ember jó készüléket akart vásárolni , vagy külföldről hozta / hozatta be , vagy az úgynevezett shopban vásároltatta meg olyan valakivel, akinek hivatalosan joga volt valutát birtokolnia . Ez a készülék az utóbbi megoldással került a birtokomba , ha jól emlékszem kb 180 $ volt a hivatalos ára . A dolog pikantériáját az adta , hogy hivatalosan 1$ akkoriban 15 lej , de feketén 35 lej volt. Talán mondanom sem kell , hogy hivatalosan nem hogy nem lehetett vásárolni , hanem még a valuta birtoklását is büntették. Ime a tehnikai karakterisztikái :

Így néz ki a készülék :

A hátán FM antenna dugasz található, a távoli adók vételéhez :

Bal felöl van a rádió panel , középen a mehanika , jobb felöl az audió elő ,végerősítő és egyéb csalafintaságok.

Közelebbről a rádió panel . Átlagos érzékenységű készülék ,amely minden hullámsávon müküdött . Az URH blokkját amint a végén levő rajzon is láthatjátok , a japánok átalakították a keleti sávra . Így visszaállítani a nyugati sávra nem volt nagy kihívás .

Meg kell említsem , hogy az ellenállások nagy részét a panelen képezték ki. Ez eléggé körülményessé tenné a javítást , de szerencsére egy sem romlott el. 2,5 W - ot ad ki csatornánként , de ez meglehetősen hangosnak tünik . Ez ugyanis reális teljesítmény , nem amolyan PMPO szemfényvesztés . A hang minősége nem tökéletes , 8 KHz - nél vág , de az előerősítő kitünő , így külső erősítőről szép hangja van. Tud olyant is , hogy Stereo Wide . Ez széthúzza a hangképet , próbálja mímelni , hogy a két hangszóró távol van egymástól . Alább látható a modul , amiről beszéltem . Láthatóan nem spóroltak az alkatrészekkel :

Akkoriban arcpirító nagy sztárnak éreztem magam , hogy ilyen készülékem van . Tudom ,hogy elfogult vagyok , hiszen ez a készülék végigkísérte fiatalságomat , de igaz- e , hogy ez egy szép rádiókazetofon ?

Nincs csalás ámítás ,ez ennyit tud . Akkoriban még nem volt divat , marketing név alatt nagyokat hazudni :