Régi rádiók

Signal402 - 1980

A pletyka szerint kb. 1970 és 1985 között gyártotta a Leningrádi Kozitski Művek . Hát kérem ez egy újabb közép és hosszúhullámra épített szép szovjet rádió . Annyira nem tetszik mint az őse , a Signal601 - es , de azért szemrevaló a menyecske....asszony....vénasszony....A pontos hangolás érdekében nem a forgókondi tengelyén van az élgomb , hanem egy áttétel segít , és végül egy olyan stílusú skálát kapunk , mint az óra számlapja . A kapcsolási rajz annyira klasszikus , mintha nem is orosz lenne a lelkem . Szilicium tranzisztorra komponált klasszikus rádió . A vételkészsége átlagos , többet vártam volna tőle . Úgy vélem , hogy a szovjet rádiók fénykorukat a germánium tranzisztorok idején élték . Elfelejtettem megemlíteni , de gondolom maguktól is kitalálták , hogy az órát ébresztésre is lehet használni.


A hátlapon TENTO felirat van, ez nem a gyártó, hanem az exportáló vállalat , a TECHNOINTORG rövidítése. Ezt a vállalatot 1974-ben hoztak létre Moszkvában.

Nagyon rendezett a belseje !

Ez a fehér távolságtartó is nagyot dob a designon . Volt szépérzéke annak , aki ezt megtervezte.Hogy könnyebben megtaláld az alkatrészeket , ime a panelrajz :